Recensies

Nerdland podcast van Lieven Scheire (februari 2022)


Nancy Vermeulen, Space Training Academy (april 2022)

Verfrissend, Expeditie Moendoes! Dit spel brengt kinderen in een compleet nieuwe wereld — bijna alles is er anders dan op aarde —  waardoor ze gedwongen worden om hun kennis vanaf nul op te bouwen en alles in vraag te stellen, zoals ook echte wetenschappers horen te doen. De planeet Moendoes is dan wel fictief, hun ervaringen als wetenschapper zijn écht. Het is een goed doordacht spel, ook fijn geïllustreerd. Een aanrader!


Dirk Frimout, eerste Belgische ruimtevaarder (april 2022)

De kinderen vinden sommige vragen van het spel moeilijk. Maar in de echte wetenschap is het ook vaak moeilijk. Als het gemakkelijk is, dan heeft meestal iemand anders het al eerder gevonden. Het is pas door verder te werken op eerder gevonden kennis dat we stappen vooruit kunnen zetten. Dat zie je ook in dit spel. Daar gebruik te maken van de eerder gevonden antwoorden op het Bord van Kennis geraken de kinderen ook weer verder met de moeilijke vragen.


Enkele impressies uit de Freinetschool De Harp (Moendoes lanceringsschool)


Kim Terrie, leerkracht 5de/6de leerjaar, Freinetschool De Harp (Moendoes lanceringsschool) 

Echt goed dat kinderen door Expeditie Moendoes verplicht worden kritisch na te denken en de bronnen grondig te bekijken. Dat gebeurt tegenwoordig vaak te weinig. Dingen (bv van het internet) worden te snel zomaar voor waar aangenomen.


Saskia Busschaert, leerkracht 5de/6de leerjaar, Freinetschool De Harp (Moendoes lanceringsschool)

Er zitten echt wel vragen van verschillende moeilijkheidsgraden in dit spel. Kinderen worden soms teruggestuurd om nog eens in andere bronnen te gaan zoeken naar een antwoord, op die manier wordt iedereen uitgedaagd!


Angelo Vermeulen, onderzoeker, kunstenaar, medeoprichter van SEADS (Space Ecologies Art and Designs)

Heel mooi initiatief! Kinderen kunnen helemaal opgaan in dit spel en ondervinden zelf hoe spannend wetenschap is!